Un tarannà de març

Març és incert, gris, esquerp i tendenciós, es planta sense por, vehement i orgullós.
Ens recorda que el temps natural és variable, agosarat, antagònic.

Març… ens acosta a la primavera.

Els aniversaris se succeeixen mes rere mes, dia rere dia, sumant, celebrant i recordant-nos l’efímer dels cicles…

El Pol Nord ha estat la festa temàtica del mes, la incògnita, l’espai remot i la incertesa que se cern entre l’àrtic i l’antàrtic.

Hem après que als gèlids Pols existeix una vida pròpia i autòctona, no mancada de la seva cultura i la seva tradició.

El Rei del Carnestoltes s’ha presentat com el temerari, insolent i intrèpid.

Lliurat a l’espectacle i la bullícia, ens ha donat tan sols tres premisses, tres penyores per a tres dies concrets, tres signes que emmarquen les seves festes, tres senyals que ens indiquen que el seu regnat està present, que és efímer però intens, i nosaltres, en aquesta època, li pertanyem.

El dia de la truita o Dijous Gras és el dijous anterior al dimecres de cendra i el celebrem com és de rigor, elaborant i menjant-nos una sucosa i deliciosa truita, en qualsevol de les seves múltiples varietats.

I en arribar el carnestoltes… soroll, color, espectacle i alegria, mascarades, disfresses i guirigall !!!

És un període imaginatiu, il·lusori, que a vegades plasma identitats desitjades, conjecturades…

I com a colofó final, la finalització de les carnestoltades… l’enterrament de la sardina que commemora l’arribada de la quaresma… temps de reflexió, d’austeritat de reserva…

Les receptes culinàries que es recopilen en la nostra revista són ‘enveja de qualsevol selecte restaurant. Si les proveu… repetireu.

I els astres es configuren en sextils i quadrants impossibles de dilucidar… el que volen dir… ho faran de la manera més inesperada.

AMICS, UNA ABRAÇADA.
ENS LLEGIM, ENS SEGUIM… ENS TENIM.

Si us ve de gust saber-ne més, podeu trobar la revista Tarannà a la recepció de la Residència Les Hortènsies.
Gràcies.