El dia a dia de la Fundació

Bacteris

Malalties infeccioses

El Dr. Muñoz, metge de la FSFA, ens explica què són les malalties infeccioses, com es produeixen i com es poden prevenir, quins en són els símptomes i com es diagnostiquen.
Excursió amb mascaretes dels residents de Les Hortènsies

La mascareta vers la Covid-19

,
L'ús continuat de la mascareta és incòmode i molest, però cal recordar que no només redueix el risc d'infecció sinó que, a més, redueix la càrrega viral, i per tant la gravetat de la infecció en cas de produir-se.
Consells mèdics

Detecció i diagnòstic de l'osteoporosi

El Dr. Muñoz, metge de la FSFA, explica com detectar i diagnosticar l'osteoporosi, i quines alternatives de tractament hi ha en cada cas.
Nota de premsa

Ens sumem a la crida dels professionals de la discapacitat i la salut mental

,
La FSFA es suma a la crida de les entitats de discapacitat i salut mental sobre l'estat de desigualtat i desemparament en què es troba el sector.
Contacte Covid

Contacte Covidcat

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova eina digital per a la comunicació de possibles casos sospitosos, confirmats i/o estrets de Covid 19.
La càrrega viral

La càrrega viral Sars-Cov2 i l'efecte superpropagació

Els anomenats "supercontagiadors" són persones que, per causes encara poc conegudes, tenen una major càrrega viral als exsudats i contagien molt més.
Equip d'infermeria de la FSFA

Experiències apreses de la primera onada de Covid-19 a Les Hortènsies

,
Les infermeres de la Residència les Hortènsies expliquen com van viure la primera onada de la pandèmia de la Covid 19 i quines lliçons n'han tret.
Vacunació antigripal a la FSFA

Vacunació antigripal a la FSFA

Per fer més senzilla i accessible la vacunació antigripal, la FSFA facilitarà a tots els treballadors i treballadores la seva vacunació dins els tres centres de la Fundació, sense haver d'anar al CAP de referència.
Ansietat

El pacient ansiós

El Dr. Muñoz explica què és l'ansietat, quan esdevé un trastorn i quins són els símptomes i les característiques de cada tipus de trastorn d'ansietat.
Grip, refredats i covid-19

La tempesta perfecta: grip, refredats i covid-19

La vacunació contra la grip minimitzaria els perills que pot comportar una coinfecció de grip i Covid-19, per a la qual els experts encara no tenen dades.
Fake news

Fake news sobre la vacuna antigripal

La vacuna de la grip no inocula el virus de la Covid-19, ni fa que aquest sigui més agressiu... Són notícies falses molt perilloses.
Protegim-nos!

Avui demanem una mica més de vosaltres

Us volem demanar una cosa senzilla, indolora i asèptica, però que per a nosaltres és molt important: vacuneu-vos de la grip, feu-ho per la nostra salut!
Refredat i Covid-19

Refredats, grip i Covid-19, hi ha manera de distingir-los?

Exposem a continuació algunes orientacions sobre els diferents símptomes de la grip, els refredats i la Covid-19, però cal tenir clar que només una prova PCR pot discriminar si s'ha produit un contagi per Covid-19.
Contactes Covid

Què es considera un "contacte estret" en relació a la Covid-19?

Aquests dies es parla molt del concepte de “contacte estret” en relació al risc de contraure la Covid-19, però què és exactament?

El dia a dia de cada Centre