Experiències apreses de la primera onada de Covid-19 a Les Hortènsies

,
Equip d'infermeria de la FSFA

Transcrivim a continuació els testimonis de les infermeres de la Residència les Hortènsies a la primera onada de la pandèmia de la Covid 19.

La Covid ens va sorprendre, ens va espantar i en alguns moments ens va superar…

Teníem por, evidentment, era un virus nou del qual desconeixíem com actuava, però era més fort l’instint de protecció i cura dels nostres residents.

Ens arribaven notícies contradictòries de tots els mitjans de comunicació i els protocols que es dictaven des del Departament de Sanitat anaven variant dia rere dia, hora rere hora…

El material era escàs, no teníem experiència davant una situació tan crítica i extrema… i sobretot… desconeixíem el preu que anàvem a pagar, derivat de l’hecatombe que ens sobrevenia…

La nostra residència en particular, refereix una realitat molt diferent de la de les residències de gent gran, i ens hem sentit, per part del govern, com els grans oblidats.

Gràcies als professionals que ens hem deixat la pell en aquesta lluita i al recolzament que tenim com a Fundació, aquesta circumstància ens ha fet més grans i alhora ens ha dotat de més recursos.

L’esforç de tots junts enfront d’un enemic comú, silenciós i letal, era la injecció d’energia que diàriament ens insuflàvem els uns als altres.

Ens donàvem coratge els uns als altres, tots els equips de treball empenyíem cap a una mateixa direcció… Frenar la Covid i evitar la seva propagació.

El suport, i l’ajuda a tots els nivells, tant del Patronat com dels Directius de la FSFA ha estat patent i evident a cada moment.

L´ajut inestimable de l’Ajuntament d’Alella i del Masnou, dels voluntaris anònims que van dedicar el seu temps i material per la confecció de mascaretes, bates… les donacions d’EPIS per part d’empreses i particulars, coneixedors de la manca de subministrament que patíem…

Un suport que ens ha reforçat cada dia, i cada hora,

Sense tots ells no haguéssim pogut fer front amb fermesa i cura l’escomesa de la Covid 19.

La solidaritat ha estat una de les grans lliçons de vida d’aquesta cruel pandèmia.

A escala personal, ha estat tot un repte professional i una demostració que treballem molt bé en equip. Junts hem pogut solucionar una situació que mai abans se’ns havia plantejat.

Ara ja disposem de mesures de protecció, contenció i detecció de la Covid 19, cosa que en la primera onada ens era molt escàs.

Una altra escomesa de la Covid 19 ens trobarà una altra vegada dempeus i amb les forces suficients per a continuar combatent-la.

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *