“Urban sketching” a Can Torras

,

Avanç de primavera, paper, llapis, pinzells, colors.  Així es va viure la matinial de urban sketching a Can Torras, promoguda per Glòria Dargallo i DibuixemMaresme. L’activitat va seduir a un grup de persones ateses al centre d’atenció intermèdia que FSFA té a Alella. Per això, van posar-se mans a l’obra per plasmar el que copsaven els seus ulls en un matí càlid, ple de llum.

Cal dir que l’efecte d’aquesta sessió d’urban sketching va ser semblant al que es va viure al Casal de Curació recentment.  Allà DibuixemMaresme també va anar per animar a participar d’aquest art a les persones ateses. Així, entre mirades apreciatives i traços, sobtats artistes urbans s’han afegit des del Maresme a aquest moviment artístic global.

Urban sketching

Segons urbansketching. org, el 2007 va començar a formar-se una comunitat mundial de dibuixants urbans. La va impulsar el periodista i il·lustrador Gabriel Campanario, establert a Seattle, en crear un fòrum online. Respecte del fòrum, s’adreçava a persones a les que els agrada dibuixar les ciutats on viuen i visiten.  Això és, dibuixants que creen «des de la finestra de casa seva, des d’un cafè, en un parc, drets al costat d’una cantonada… sempre in situ, no a partir de fotos o de la memòria». Dibuixants que connecten en certa manera amb el dels plenaristes del segle XIX.

Un any després, Campanar va convidar un grup de dibuixants a compartir els seus dibuixos i relats en un bloc.  Pel que fa aquest bloc, anomenat, Urban Sketchers, els lectors podien «veure el món, un dibuix alhora». Cal dir, que el bloc va ajudar la comunitat a guanyar visibilitat i va inspirar els/les entusiastes del dibuix de tot el món. Com ara, la Glòria i, des de fa ben poc, persones ateses a Can Torras i el Casal de Curació.