Les Hortènsies gaudeix de Cosmocaixa

,

Les Hortències a Cosmocaixa, l’encís de l’experimentació, el caliu de les activitats compartides. Persones usuàries i professionals de Les Hortènsies han visitat Cosmocaixa. La sortida al Museu de Ciència de Barcelona va ser el passat 7 de març.  El grup hi va acudir amb el transport de la fundació i va a tornar a gaudir d’una de les excursions que més freqüentment es programa.

Cal remarcar-ho, Les Hortènsies a Cosmocaixa va gaudir. I és que «la participació en la manipulació de tot tipus d’experiments científics, ens fa sentir-nos lliures i amb capacitat d’autodeterminació escollint aquells experiments que més ens atreuen», expliquen des de Les Hortènsies.

Aquesta proactivitat es veu complementada per l’atractiu expositiu de Cosmocaixa. «Observar els diferents  peixos dels aquàriums, i en el bosc inundat, és fascinant, així com l’exposició d’ossos de dinosaures», emfatitzen al centre residencial de persones amb discapacitat  de FSFA.

Així, sortides com aquesta ofereixen a les persones usuàries l’oportunitat d’aprendre, mentre es relacionen i creen llaços d’amistat i confiança. A més a més, les ajuden a adquirir habilitats socials, fomentar la seva autonomia i potenciar la seva autoestima.

Cosmocaixa

Ubicat carrer d’Isaac Nweton de Barcelona, Cosmocaixa és un dels museus de ciència pioners a Europa. Conserva a les seves dependències bona part de l‘edifici modernista original, avui dia integrat en l’entorn. Després de diverses remodelacions a gran escala, CosmoCaixa exhibeix avui totes les millores ambientals que s’han pogut aconseguir seguint les directrius del projecte Edifici verd, edifici que educa.

Més enllà del valor arquitectònic de l’edifici, Cosmocaixa ofereix diferents àmbits expositius, incloent El Bosc Inundat i el Planetari. A més a més, proposa diferents activitats, com ara visites guiades, tallers i conferències. Finalment, té un espai d’avaluació, on es pot copsar com s’han evaluat les exposicions i activitats desenvolupades a la sala permanent per conèixer i millorar l’experiència del visitant.