Informació sobre les tasques de Voluntariat Social en la situació actual d’alarma per coronavirus

Voluntaris

Fem difusió del comunicat del Servei Català de la Salut en relació a les tasques de Voluntariat Social

Benvolgudes/ Benvolguts

La Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació comunica que:

Atesa la recent publicada RESOLUCIÓ SLT/720/2020, de 13 de març, per la qual s’adopten noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, i d’altres directrius del Govern de la Generalitat de Catalunya i del Departament de Salut, cal tenir en compte el següent:

A partir de la declaració de la COVID-19 com a pandèmia per part de l’OMS, i davant la previsió en els propers dies i setmanes d’un increment del nombre de casos, es proposen les següents mesures preventives, dirigides a la protecció general de la població i, en especial, dels grups socials més vulnerables.

El voluntariat en l’àmbit sanitari queda totalment desaconsellat pel perill que comporta la possibilitat de que cada persona voluntària es transformi en un agent transmissor de la malaltia.

L’atencia sanitària a les persones amb malaltia queda relegada únicament als i les professionals de l’àmbit sanitari.

El voluntariat en l’àmbit social queda organitzat pel que especifiquen les directrius del Departament de Treball Afers Socials i Famílies en el seu document: Recomanacions per a l’organització de grups de persones voluntàries per donar suport a persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària actual.

En aquest sentit, cal destacar que és necessari que:

1- Les iniciatives estiguin coordinades pels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d’actuació: autoritats sanitàries, protecció civil i serveis socials.

2- Les iniciatives es comuniquin oportunament a l’autoritat competent per la necessària coordinació.

3- Les iniciatives respectin estrictament les instruccions i recomanacions dels poders públics sanitaris i d’ordre públic, per garantir la seguretat de totes les persones participants.

4- Les iniciatives articulin accions que puguin desenvolupar-se des de l’acció voluntària no professional, complementant l’acció dels i les professionals competents per fer-ho.

5- Les iniciatives estiguin en permanent contacte amb les autoritats locals.

És recomanable que les entitats socials del territori, que disposen de les eines, protocols i expertesa per vehicular equips de voluntariat, es coordinin amb les autoritats locals competents. Les persones voluntàries integrades en les entitats socials cal que segueixin les indicacions de les seves entitats alhora de portar a terme les seves accions.

Des de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació continuem a la vostra disposició.

Ben cordialment,

 

Més informació:

  • Informació general sobre el Coronavirus: http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus
  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa a disposició de les administracions públiques i les entitats socials la plataforma Connecta’t al voluntariat per donar suport a persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària actual.
0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *