La FSFA doblement implicada a la I Jornada Social de La Unió

,

Una oportunitat per sumar propòsit, coneixements i recursos, i posar en valor la xarxa de serveis socials. Açò vol ser la I Jornada Social de La Unió del proper 15 de maig. La trobada du per títol “Cap als Serveis Socials del Futur” i es celebrarà a l’Auditori del Centre del Cultura Contemporània de Barcelona.

La FSFA participa de forma activa en aquesta jornada.  Per una banda, la seva Directora General Institucional, la doctora Candela Calle, forma part del Comitè Organitzador. Per altra, el Projecte TIC-AUT, en el que està treballant la FSFA, serà una de les experiències innovadores que es donaran a conèixer a la jornada.

Abans, però, els assistents hauran pogut escoltar la conferència inaugural a càrrec d’Alfonso Lara-Montero. El director de polítiques de la Xarxa Europea de Serveis Socials dissertarà sobre la realitat europea en la integració de serveis.

Dues parts

A continuació, María Pueyo i Pepa Romero, de La Unió, parlaran del punt de partida del sector social. Es a dir, explicaran en quin moment ens trobem, just abans que comenci la primera part, que abordarà com anar cap a un sistema de serveis socials de Catalunya solvent i de qualitat.

Roser Fernández, directora general de La Unió, explicarà el model i instruments de les xarxes de provisió de serveis socials. Tot seguit, hi haurà una primera taula rodona moderada per Elena Puigdevall.  En ella es tractarà sobre la concepció dels serveis socials com a dret universal, la planificació i execució, els professionals i els sistemes d’informació.

Després d’un petit descans, començarà la segona part centrada en els canvis culturals i de gestió per avançar cap al futur. La taula rodona la moderarà Assumpció Gonzàlez. Serà aquí, en parlar d’experiències innovadores, quan Pat Sánchez explicarà el projecte TIC-AUT, en el que participa Les Hortènsies, centre per a persones amb discapacitat de FSFA. Finalment, Joan Solà, vocal-president del Consell de Sector a la Dependència de La Unió, serà l’encarregat de la cloenda.

Pot trobar-se més informació de la I Jornada Social i formalitzar-se la inscripció a la pàgina web de La Unió.