Les Hortènsies gaudeix de la Festa de la Gent Gran d’Alella

, ,

Una oportunitat per participar de l’entorn comunitari. Un any més, Les Hortènsies ha gaudit de la Festa de la Gent Gran d’Alella. Persones usuàries i professionals del centre per a persones amb diversitat funcional que FSFA té a Alella, s’han sumat al programa dissenyat amb motiu de la festa. La seva inauguració va tenir lloc el dia 21 a l’Espai d’Arts Escèniques municipal.

L’acte va comptar amb l’assistència Marc Almendro, batle, i Mercè Vizern, la regidora de gent gran. Ambdòs van recordar que ja fa 82 anys que el poble fa el dinar en homenatge a la vellesa del poble, mentre que la Festa de la Gent Gran en compleix 16.

També hi va participar Lídia Gómez, resident a Les Hortènsies, qui va ser l’encarregada de llegir la cloenda del pregó. Ho va fer sota l’atenta mirada de Caridad, Isaac, Martí, David i Mª Luz, a qui assistien Rosa, una de les voluntàries del centre, i la Montse, entranyable animadora.  Tots plegats van gaudir també d’un reconeixement a  la gran Victòria dels Àngels,  amb un repertori cantat per Maria Isart acompanyada al piano d’Abel Litran.

Aquesta inauguració va donar sentit al munt d’activitats incloses en el programa de la Festa de la Gent Gran. Ruta saludable, boccia, teatre, dòmino, trobada intergeneracional… han donat contingut a aquest homenatge. Cal dir que l’organitza lAjuntament d’Alella amb la col·laboració dels agents socials del poble.

Vessant institucional i comunitària

«Des de l’Ajuntament, molt sensible en promoure la pertinença a la comunitat de tots els veïns del poble, ens conviden cada any a la Festa de la Gent Gran d’Alella. No només assistim a les activitats, sinó que col·laborem també en la organització junt amb altres entitats del poble», explica Montse Marco.

Per a la directora tècnica de Les Hortènsies, «aquesta iniciativa del Consistori ens permet buscar activitats d’interès per tots els participants. A més, subratlla la importància dels i les agents socials per tots els habitants del poble.  I ho són, de rellevants, com nexe d’unió familiar i per la seva dilatada experiència en accions comunitàries».

La vivència de les persones usuàries de Les Hortènsies

Més enllà de la vessant institucional i comunitària, què suposa la festa per a la gent gran? «Les persones grans ateses a Les Hortènsies requereixen suport en algunes dimensions de la seva vida. És així per la pròpia discapacitat i pel procés d’envelliment, i aleshores, aquesta iniciativa els ofereix l’oportunitat d’ ampliar i enriquir les relacions amb persones de fora del centre i la família, donant visibilitat, normalitat i funcionalitat en les relacions amb persones grans com elles», argumenta Marco.

Finalment, afegeix la directora tècnica de Les Hortènsies «quelcom tan senzill i evident per alguns de nosaltres, per ells sentir que pertanyen a una comunitat, amb una identitat compartida quan juguen al dòmino o a la boccia, o es diverteixen amb els més petits del poble, els motiva a participar més sovint d’aquest entorn comunitari la resta de l’any. No podem estar més agraïts a tots els que fan possible aquesta experiència».