FSFA s’apunta a la donació de sang: col·lecta a Les Hortènsies el 18 de juny

, ,

Toca donar, toca rebre vida. Les Hortènsies acollirà el proper 18 de juny, de 17 a 21 hores, una col·lecta de sang. El centre per a persones amb discapacitat psíquica de la FSFA a Alella vol animar a aquest gest. Un gest que, com bé destaca la campanya, connecta vides, i que hauria de repetir-se 1.100 vegades cada dia.

Aquesta són les donacions que garanteixen la resposta a les gairebé 200 persones que necessiten sang cada dia a Catalunya. Són dades del Banc de Sang i Teixits. Per aquest motiu, aquesta empresa vinculada al Departament de Salut llença regularment campanyes per animar la donació entre donants habituals i persones que encara no ho són.

Així doncs, emmarcada amb la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang, la col·lecta prevista a Les Hortènsies vol contribuir a assolir la fita. En aquest sentit, el gener passat, es va inaugurar el primer Pilar Casteller Digital de Catalunya, un monument de realitat augmentada que dona visibilitat a les donacions aconseguides, que en aquest moment en són 128.927.

Molt més que donació de sang

A més a més, recentment,  el Banc de Sang i Teixits (BST) va llençar una campanya per donar visibilitat a una de les donacions més desconegudes, però igual de necessària; la de teixits. Sota el lema, “Canviar Vides depèn de tu” la iniciativa recorda que un donant de teixits pot ajudar a més de 100 persones i a algunes d’elles, els pot salvar la vida.

Cal assenyalar que a Catalunya, cada any es realitzen més de 5000 trasplantaments de teixits. A diferència dels òrgans, on el temps és crucial, els teixits donats, un cop obtinguts, es processen i s’emmagatzemen per ser distribuïts segons les necessitats.  I en tot cas, la seva donació beneficia es de les que més pot beneficiar a d’altres persones.