Dijous gras

El dia de la truita marca l’inici del carnestoltes.

Com no podem batallar entre fogons… falten fogons i sobren mans, la proposta és un viatge virtual al voltant de l’elaboració d’una truita.

Tot un repte!!!

La truita a l’hora de la seva elaboració dóna molt de joc, ja que el farcit pot ser d’allò més variat.

En aquest cas, ens centrarem en la tan socorreguda i deliciosa truita de patates.

Ingredients: ous, oli, patates, sal i ceba al gust.
Rodona i groga, sucosa o quallada.
El boquet és variat però l’apetit intens.

La matèria prima… de la millor qualitat.
Pelar, tallar fregir…

El secret és batre els ous seguint el compàs d’una monòtona balada, sense pressa, però sense pausa, escoltant el tritllejar de la forquilla contra el plat.

La barreja és la desconstrucció d’una truita, cal compondre-la, donar-li una forma esfèrica, compacta al tall.

Un parell de voltes i els grocs van canviant de tonalitats, del més intens al més tènue.

La truita ja està rematada, llesta perquè el Rei de la disbauxa doni seu veredicte.

En aquest dijous gras el rei del carnestoltes es converteix en el tastador oficial de tan preuada vianda.

Qui es s´endurà el premi?
Els més reconeguts xefs es baten en dol.

Que guanyi el millor!!!