Taller “Cervell i demències” a CR Montseny

, ,

CR Montseny va acollir el passat 30 de gener, de 10:30 a 12 hores el taller “Cervell i demències”. Carolina López, neuropsicòloga de la FSFA, va ser l’encarregada d’oferir a l’equip tècnic del centre aquesta activitat formativa. L’objectiu, ampliar coneixements i eines per abordar amb solvència el dia a dia dels deterioraments cognitius i les seves afectacions.

En aquest sentit, asseguren des del centre que «tots els professionals han de ser coneixedors i integrar aquests coneixements». Per aquest motiu, s’espera repetir aquest taller amb el personal auxiliar en les properes setmanes. La conveniència està justificada, més en el context d’una societat en la que augment l’esperança de vida.

Incidència de les demències i el deteriorament cognitiu lleu

Cal recordar que, a Catalunya, a l’any 2020, el 1,2% (93.702 persones) de la població catalana presentava algun tipus de demència. Predominaven les dones, que representaven el 68,9% de les persones afectades, i amb una edat mitjana de 82,4 anys.

A més a més, el percentatge global de persones amb demència i deteriorament cognitiu lleu (DCL) s’incrementa amb l’edat. Així, afecta el 7,9% de la població de 65 anys i més (116.183 persones) i arriba fins al 25% en la població de 85 anys i més (62.501 persones). Aquestes dades es combinen amb les que quantifiquen els riscos associats a la morbiditat, multimorbiditat i les malalties cròniques en aquestes persones.

Per tot açò,  s’imposa un abordatge que inclogui la prevenció, el diagnòstic, el tractament integral i l’atenció continuada de la persona fins la fase de demencia avançada i final de vida. CR Montseny, com a centre especialitzat en persones grans, s’ajuda de tallers com “Cervell i demències” per millorar dia a dia la seva atenció.

Pots trobar més informació pitxant aquí.