Stop caigudes, primer dels tríptics d’informació sanitària i social de FSFA

,

Oferir a persones ateses i acompanyants informació d’utilitat sanitària i social. Aquest és el principal objectiu d’una iniciativa impulsada per FSFA que s’inaugura amb Stop caigudes.  Aquest és el primer d’una sèrie de tríptics que està dissenyant el departament de Comunicació en col·laboració amb el de Qualitat.

En Stop caigudes es pot trobar una petita relació de les persones que tenen més risc de caure. A més, s’explica que fan els professionals i com poden ajudar les persones ateses per evitar caigudes.  Finalment, hi ha uns senzills consells per no caure, com ara emprar calçat antilliscant o utilitzar ajudes tècniques.

Aquest tríptic, com els que s’enllestiran en les properes setmanes, estaran disponibles en format físic i digital. La seva implantació, abast i disponibilitat serà progressiva i continua a tots els centres de la FSFA. Està previst llançar una vintenta de temática diferent, tots relacionats amb el perfil de les persones usuàries de dits centres.

Amb ells, FSFA vol sensibilitzar a persones ateses, famílies i professionals, afavorint la alfabetització en l’ambit social I sanitari. A més, poden contribuir a prevenir i/o disminuir els riscos principals inherents a la institucionalització. Altra finalitat és corresponsabilitzar a perquè millori la qualitat de l’atenció durant l’estada. I, finalment, garantir  la continuïtat assistencial després de l’alta.

Aposta per la millora continua i la comunicació

Més enllà de les seves finalitats, els tríptics són expressió de la millora continua que impera en FSFA. «Dins de l’àmbit de la Qualitat i seguretat de les persones ateses, l’esperit de millora continua es l’únic camí sense final, a mes de ser el principi que ha de guiar qualsevol institució que desitja realitzar cada dia millor la seva principal tasca», remarca Kilian Lansaque, director de Qualitat de FSFA.

Aquesta millora continua és una de les claus en la consolidació dels valors fundacionals, en tant contribueix a l’alta competencia técnica i humana d’un equip compromés amb i per les persones. I els tríptics, a més d’expressió d’aquesta millora, són també una eina per comunicar qui som i què fem.

Pots consultar el tríptic, clicant aquí.