La mascareta vers la Covid-19

,
Excursió amb mascaretes dels residents de Les Hortènsies

Tots som conscients que l’ús continuat de la mascareta és incòmode i molest.

En la conversa perdem comunicació interpersonal, la qual cosa és fonamental per a una bona fluïdesa en el missatge a transmetre.

Inconscientment, compaginem el diàleg amb el llenguatge no verbal, ja que ens ofereix informació addicional sobre el contingut que verbalment expressem. Això ens permet observar el grau de satisfacció o desplaer dels nostres contertulians i si el nostre missatge impacta de la manera que nosaltres desitgem.

En aquests moments, però, hem de buscar altres formes d’intercomunicació per contrarrestar la manca de gestualitat facial.

Hem de ser responsables: l’ús adequat de la mascareta redueix el risc de contagi de la Covid 19.
Depenent de la mascareta, el filtrat es més o menys alt i, en aquest sentit, hem de ser molt curosos i ajustar-nos a la normativa d’ús, rentat i vida útil de cada mascareta.

La mascareta, fins que no disposem d’una vacuna eficaç, és a dia d’avui una de les grans armes que posseïm per a combatre la propagació i contagi de la malaltia, ja que dificulta l’accés del virus Sars-Cov-2 al nas i a la boca.

Diversos estudis asseguren que, en estar en contacte amb un positiu en covid-19, l’ús de la mascareta faria el contagi més lleu o asimptomàtic.

Els estudis es basen en la possibilitat real que la gravetat de la malaltia sigui proporcional a l’inòcul viral rebut. La mascareta faria que la inoculació de la càrrega viral fos mes petita, minvant així la gravetat de la malaltia.

Basant-nos en aquestes mostres, estudiades per epidemiòlegs, viròlegs i professionals sanitaris, la mascareta reduiria en gran mesura la probabilitat d’una evolució agressiva de la malaltia, al marge de la capacitat immunològica de cada individu i de les pluripatologies prèvies que pugui patir, teories que a dia d’avui encara no estan testades per parells.

Encara hi ha molt per descobrir d’aquest virus que ens està destrossant d’una manera atroç.

Les mascaretes s’utilitzen principalment per a reduir la transmissió del SARS-CoV-2 i alhora per a disminuir la càrrega viral d’aquesta transmissió.

Per aquesta raó recordem que cal seguir sempre les mesures de protecció: ús de la mascareta en espais tancats i a l’exterior, distància física fora de la bombolla de convivència i higiene de mans.

No podem relaxar-nos, el virus s’accelera i ara com ara tenim pocs recursos per a combatre’l.

La mascareta ben col·locada és una petita gran frontera que al virus li serà difícil de superar.

No te l’oblidis!!!

Més informació

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.