FSFA assisteix a la Jornada del Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord organitzada per l’Institut Català de la Salut.

,

Una posada en escena de la cartera de serveis, dels projectes dels professionals i, sobretot, de totes les sinèrgies que es fan des i amb els proveïdors.   Així  podria resumir-se la Jornada del Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord. La trobada, organitzada per  l’Institut Català de la Salut, va celebrar-se aquest dimecres a l’Auditori Taulí de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, i comptà amb la participació de més de 300 professionals  de la salut, agents socials i representants del món local, entre d’altres

Candela Calle, directora general de FSFA, acompanyada per Kilian Lansaque, director de RSC i Estratègia de la fundació, va assistir a una jornada on van presentar-se projectes singulars de diferents proveïdors que, des d’una mirada territorial i de malalt, posen en valor el sector sanitari i social. En aquest sentit, la trobada va permetre conèixer 12 bones pràctiques en salut desenvolupades en aquesta regió sanitària -que ha completat un 43 per cent de les accions del Pla de salut-i que volen ser exportables a tot el país.

Van ser una vintena de professionals del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental els encarregats d’exposar les experiències escollides, entre un total de 150 presentades a l’organització, que representen totes les línies assistencials (primària, hospitalària, intermèdia i salut mental) i àmbits com la farmàcia, la salut pública o la participació ciutadana, i es vinculen a les quatre estratègies del Pla, igualtat d’oportunitats al llarg de la vida, promoció d’entorns saludables, integració de l’atenció a la salut i palanques de canvi transversals.

La jornada es va tancar amb una conferencia de Xesco Espar, exentrenador d’handbol del FC Barcelona sobre la motivació en els equips, i les paraules de gratitud del gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, Arturo Míguez, qui va reconèixer les experiències presentades i el treball dels professionals, entre els quals, la jornada va palesar la necessitat d’anar anant caminant cap a la integració i que l’agència sanitària i social ha de donar resposta a la realitat de tots els proveïdors del sistema.