Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

Tristesa, apatia, desesperança, falta d’energia, trastorns en el son i la gana, baixa autoestima, aïllament…i en els casos més greus, suïcidi. Més de 300 milions de persones al món- més de 700.000 al país- pateixen depressió, segons l’Organització Mundial de la Salud i l’Enquesta de Salut de Catalunya.

Aquesta malaltia, que contribueix de forma important en la morbiditat i la mortalitat, es considerada com la primera causa mundial de discapacitat, que a més té associat un fort estigma. No obstant això,  fins i tot en els casos més greus, pot ser tractada psiquiàtricament, psicológica i farmacològic i tenir cura.

FSFA s’afegeix al Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió que es celebra avui, 13 de gener, que pretèn de sensibilitzar, prevenir i orientar a la población sobre aquesta malaltia que tothom patir i pot arribar a ser crónica o recurrent. Amb aquest objectiu, i per si voleu saber una mica més, us compartim “Conviure amb la depressió” un document de Fidel Masreal, que va publicar el Departament de Salut de Catalunya.