El taller de mosaic

Cada dijous a la tarda, al taller de la residència Les Hortènsies, fem el taller de Mosaic.

La tècnica de mosaic es remunta a l’època dels romans, i a Catalunya està molt arrelada amb el trencadís de Gaudi i les formes orgàniques del modernisme.

Primer preparem el taller, protegim les taules amb papers i plàstics, ens posem la bata i agafem el material que es troba disposat en ordre damunt d’una taula. Les rajoles, la talladora, les peces ja preparades, les coles, els cubells per l’aigua, les esponges, espàtules, recipients i massilles… Reciclem rajoles que ja no serveixen els donem un nou ús i una nova vida.

Agafem el suport on encolarem les peces, un test o una fusta, anem encolant amb ordre amb el pinzell, combinant colors fins a cobrir tota la superfície. Cada un al seu ritme, amb la seva personalitat s’esforça per realitzar la tasca.

Quan les rajoletes ja són seques aleshores la propera sessió quan tot sigui ben sec hem de preparar la massilla per omplir les juntes. Quan el treball està acabat en regalem un a la família i els següents els posem a la venda. Potser aquest any en tornem a vendre molts, com l’any passat, a la fira d’artesania de l’estiu.

Aquest any tenim treballs nous apart dels testos gran i petits, hem fet penjadors, estalvia tovalles,…

A l’hora d’acabar cada un recull els seu treball i el seu espai, posem les bates en una bossa i fins la setmana vinent.

Montse Martínez
Animadora sociocultural

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *