Dia Internacional de l’Epilèpsia

,

Avui, 12 de gener se celebra el Dia Internacional de l’Epilèpsia. L’esdeveniment cerca educar les persones de tot el món sobre aquesta patologia neuronal que pateixen aproximadament 65 milions de persones a tot el planeta.

A la FSFA, la incidència d’aquesta malaltia és notable a Les Hortènsies (representa un 15% de les persones ateses) on es registren més de 370 crisis epilèptiques anuals, amb una prevalença d’una crisi diària o més. Del total registrat, en 271 casos hi ha hagut convulsió com a signe predomintant i 119 casos han comportat pèrdua de consciència. A més a més, en 30 episodis la persona afectada ha caigut en terra. Pel que fa a l’abordatge, en la tercera part dels casos ha calgut revisió del tractament anticonvulsiu.

Respecte de qüestions temporals, cal comentar que la durada de las crisis, el promig són 2 minuts, arribant a casos molt invalidants de més de 5. Són més habituals durant els mesos d’hivern, més de la meitat de crisi enregistrades es produeixen entre novembre i març, i al matí (133) o la tarda (148).

Millorar l’abordatge de l’epilèpsia

Amb la difusió del Día Internacional de l’Epilèpsia, FSFA se suma a totes les organitzacions que any rere any intenten propiciar una millor qualitat de vida a les persones que pateixen aquesta malaltia.

En aquest sentit, són clau millors polítiques públiques, millors serveis de salut i, sobretot, una millor inversió en matèria de recerca. Tot per aconseguir desenvolupar nous tractaments que siguin molt més efectius i menys invasius que els actuals.

Finalment, us compartim una informació d’utilitat per actuar correctament davant una crisi epilèptica. Pots accedir-hi clikant aquí.