El servei de bugaderia a la FSFA

,

La FSFA té un servei propi de bugaderia, que abasta l’activitat dels tres centres.

Alguns dels usuaris de la Residència Les Hortènsies tenen com a feina habitual, i remunerada, la classificació de la roba.

Color, blanc, tovalloles mitjons, peces especials… Treballen, àdhuc la distància, colze a colze amb els companys i companyes de la bugaderia, i malgrat que ja es coneixen hem decidit fer-los una visita, i veure les instal·lacions de la bugaderia de la FSFA, que a poc a poc s´han anat ampliat.

Ha sigut una vista estimulant i divertida. Als nostres usuaris amb necessitats especials els hi encanten les relacions socials.

El personal de la bugaderia de Can Torras, a part d’assumir les seves múltiples tasques, va tenir l’amabilitat i la paciència d’explicar el funcionament de les màquines i del seu quefer diari.

És una Feina a l’ombra, no se’ls veu, ni se’ls sent. Estan ubicats en un recinte ple de màquines i bosses de roba que han de plegar i desplegar.

Necessitaven veure el funcionament de les rentadores i assecadores industrials, i com la seva feina és concomitant a la dels companys i companyes de Can Torras.

També el processament d’una gran superfície, els tripijocs i la quantitat de productes que es necessiten perquè tot estigui net, impol·lut i asèptic.

És important fer una bona classificació de la roba perquè la feina dels companys de la bugaderia sigui més efectiu i menys complicat; al cap i a la fi, és un treball en cadena que s’agilitza o s’entorpeix si des de la base no es realitza correctament.

Els nois, que a la Residència Les Hortènsies són els primers a realitzar el trillat de la roba, són conscients de la importància d’aquesta classificació i, ajudats pels i les auxiliars, procuren que aquesta surti correctament.

La visita els reafirma que la seva tasca és important per al bon funcionament del servei de bugaderia.
Però…

Si tot aquest eixam d’aparells, que funcionen gràcies a les persones que accionen els botons, dobleguen la roba i buiden les bosses, deixessin de funcionar, cap dels tres centres podria donar un servei de qualitat, i una part de la cadena de treball estaria trencada.

Gràcies per deixar-nos ser part de la vostra feina.