Novetats a la façana del CSAI Can Torras

La casa Can Torras, ara Centre Sanitari d’Atenció Intermèdia (CSAI) Can Torras, agafa el seu nom dels primers propietaris coneguts i registrats a Alella des de l’any 1477.

Es una antiga masia catalana que data aproximadament del segle XV.

La façana segueix des del segle XIX els preceptes del neoclassicisme, adaptats a l’antiga estructura inicial de la casa.

Una de les característiques principals és la torre llanterna, que s’aixeca sobre la teulada de l’edifici.

Malgrat els anys, i les múltiples modificacions a les quals ha pogut sotmetre’s la façana, i la masia en general, des que la FSFA va adquirir aquest edifici s’ha mantingut en tot el possible l’originalitat de les seves característiques estructurals, conservant gairebé intacte tan meravellós frontispici, obra única i indiscutible, digna d’admirar i fotografiar, sent una lliçó visual de la història arquitectònica d’Alella.

En aquesta ocasió hem decidit donar-li el lloc preponderant que li pertoca, fent que la seva façana destaqui, podent admirar-se des de diversos punts del municipi.

S’ha remodelat la il·luminació per a realçar-la i mostrar-la en tota la seva magnificència, i que veïns i visitants puguin contemplar aquesta superba obra arquitectònica.

És un lloc privilegiat, en un entorn únic.

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *