La comunicació emocional
Un cop per setmana fem el taller d’expressió i comunicació audiovisual.
L’activitat es crea amb l’objectiu de potenciar les habilitats comunicatives.
El llenguatge audiovisual s’entén com un llenguatge multisensorial i mixt, ja que és la suma del llenguatge visual amb l’auditiu. És compost per la imatge i el so, fent possible que aquesta combinació transmeti idees i sensacions a un receptor.
Els missatges audiovisuals ajuden i donen pes al procés comunicatiu.
Una de les activitats que ens permeten posar en pràctica i fomentar l’expressió, comprensió i comunicació és l’anomenada “Conta-contes”.
Creem una simbiosi entre recursos tradicionals i recursos tecnològics.
Estem endinsats en l’era de les TIC (tecnologies de la informació i comunicació) i aprofitem aquest fet per actualitzar-nos, enriquir-nos i emprar noves metodologies de treball més modernes i dinàmiques.
Escenifiquem contes populars amb titelles creades pels residents, acompanyades de la figura del narrador clàssic, però d’igual manera visualitzem i escoltem el mateix conte, des d’una pantalla i amb una posada en escena diferent, amb personatges de dibuixos o reals.
Del teatret tradicional ens quedem amb l’emoció d’esperar impacients que surti el personatge d’entre el teló. De les pantalles, ens emocionen les músiques i l’edició.
De totes dues vessants, destaquem com a primordial l’objectiu de comprendre les intencions comunicatives d’aquells que ens envolten.
D’una manera o altra, els contes ens permeten traslladar-nos a multitud d’indrets imaginaris.
Ens permeten gaudir de les faules i llegendes més conegudes. Compartim les emocions que ens desperten les històries que escoltem i visualitzem.
Aprenem i ens divertim junts, però sobretot sumem experiències positives.
Tamara Marchante.