El laberint d’Horta

El laberint d’Horta és un espai especial, es un jardí històric i alhora un museu. Es el més antic de la ciutat. Es va començar a construir l’any 1791 i es va finalitzar, en una primera fase, el 1808.

En principi, va ser dissenyat per a fer les delícies de l’alta burgesia catalana i perquè la reialesa espanyola pogués delectar-se amb els diferents espais creats.

El 1971 es va obrir definitivament al públic.

Degut a la seva bellesa i espectacularitat, s’hi han rodat diverses pel·lícules.

Verd i tranquil, convida a la reflexió i al diàleg, a la introspecció i a l’algaravia, una eclecsi de biodiversitat botànica i ornamental.

És una àrea amb profuses escultures, diversos estanys, cascades i fonts, on destaca el seu famós laberint, basat en el mite grec del Minotaure.

…I nosaltres, ens endinsem com Teseu a la revolta d’Ariadna, evitant en tot el possible al Minotaure… que és una bestiola molt moguda…

Els parterres, d’un verd que enlluernen, ens van obrint pas cap a racons on apareixen figures d’una bellesa singular, avivant la nostra curiositat per conèixer històries noves.

… I els nostres monitors ens expliquen contes mitològics, llegendes d’amor i de guerra, que es reflecteixen a cada escultura que s’erigeix davant de nosaltres.

I sortim del laberint tot recordant:

Entra, sortiràs sense marrada

el laberint és senzill

no cal el cabdell

que va donar Ariadna a Teseu.

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.