Aplicació per al suport psicològic durant la COVID-19

App Gestió emocional

Des del CanalSalut de la Generalitat de Catalunya s’ha elaborat una aplicació per a la gestió emocional vers la situació que es pateix per l’aparició i propagació de la COVID 19:

GestioEmocional.cat

Els efectes secundaris al nostre estat anímic vers la COVID 19 poden ser tan dolents com la malaltia en qüestió.

La situació de confinament, desconcert i estat d’alarma poden deixar en la nostra ment una petjada que pot minar la nostra salut mental.

Mitjançant aquesta aplicació es podrà accedir a recursos professionals en salut mental i donar suport emocional i psicològic a totes les persones que ho necessitin i/o ho demanin.

Ajudarà a gestionar l’angoixa i la por, la incertesa…

Els continguts de l’aplicació han estat desenvolupats pel servei de psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Es tracta d’un nou canal de comunicació per realitzar una higiene mental, molt important en aquests moments, i poder continuar amb la nostra vida, ara i després del confinament.

L’aplicació pot detectar mitjançant un test la situació emocional en què es troba cada persona.

Segons el grau d’afectació, es donarà el suport necessari que l’equip de psicologia cregui més adient.

Des de la propia aplicació es demanarà les dades de contacte i la situació que pateix cada persona, i de manera individualitzada es donarà tot el suport indispensable per minvar els efectes psicològics quan aquesta situació ens sobrepassi.

L’aplicació intentarà donar els mitjans necessaris per a gestionar les emocions , des dels casos més lleus als més greus. Si cal es derivarà l’atenció als centres d’atenció primària, i serà el SEM qui es posarà en contacte telefònic amb les persones que ho necessiten.

Ho aconseguirem, junts ho farem possible!!!

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *