Què són els tests serològics d’anticossos i per què són útils?

Proves serològiques

Els testos serològics no són el mateix que les proves PCR, que detecten la presència del virus en les mucoses de la naso faringe com ja havíem explicat en articles anteriors.

El test d’anticossos és una prova serològica que es realitza mitjançant una mostra de sang i permet detectar els anticossos que ha pogut generar el nostre cos enfront d’una possible exposició a la covid-19.

Possiblement una gran part de la població hagi passat la malaltia sense saber-ho, creant anticossos per a combatre la infecció. Per això, aquestes proves, en un principi permetrien l’elaboració per part dels especialistes d’un mapa de seroprevalença més real.

Però segons els experts hi ha una variable important entre els que han passat la malaltia d’una manera severa, els que l’han patit d’una manera més lleu i fins i tot els asimptomàtics, que podrien haver generat una protecció més dèbil. És mitjançant aquest testos que podem analitzar el tipus d’anticossos generats.

Segons els experts estem molt lluny de la immunitat de grup, per això, el risc d’infecció o rebrot, pot ser elevat.

Si el nostre sistema immunològic és capaç de crear els anticossos necessaris per a la possible immunització enfront de la Covid-19, es creu que els casos de reinfeccions són poc probables o potser més lleus.

Però no existeixen evidències tangibles i cal ser molt prudents quan es parla d’immunitat. Es desconeix si realment aquesta suposada immunitat pot evitar un rebrot, ja que no se sap la seva durada.

Per això és de vital importància no abaixar la guàrdia, evitant així una falsa sensació de seguretat. No oblidem que parlem d’un virus nou, al que el nostre organisme no ha estat exposat mai, i és per aquesta raó que no podem deixar de continuar prenent les mesures de prevenció que diàriament els experts ens aconsellen.

Mascareta, distanciament personal, higiene…

La prevenció per davant de tot!!!

Més informació:

0 comentaris

Escriu un comentari

Tens alguna cosa a dir?
Deixa'ns la teva opinió!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *